تعریف سولفات روی
سولفات روی عنصر روی مادهای است که به عنوان عدد اتمیC در جدول مندلیف شناخته میشود. عنصر روی به گروهی از فلزات تقسیم میشود و از پودر سفید رنگ است که رنگ آن تحت تأثیر رطوبت به رنگ تیره تغییر مییابد و هنگام سوختن ، رنگ سبز ایجاد میکند. روی پس از آهن ، آلومینیوم و مس چهارمین فلز پرکاربرد جهان است. روی از زمانهای بسیار قدیم مورد استفاده صنعتی بوده است. روی فلزی است که با اکسیژن غیر فلزی ترکیب میشود تا با اسید واکنش نشان دهد تا گاز هیدروژن تولید کند.
سولفات رویدر صنعت چیست
روی به دلیل دوام و مقاومت در برابر زنگ زدگی کاربردهای بسیاری دارد. از فلز روی نیز برای تولید مواد خالص آن مانند اکسید روی ، کربنات روی ، کلرید روی ، سولفات روی، نیترات روی و ... استفاده میشود. اکسید روی به عنوان یک رنگدانه سفید به رنگ آبی و همچنین به عنوان یک فعال کننده مورد استفاده قرار میگیرد.
حلالهای استریل کننده ترکیبی از روی و سیلیکات هستند که برای درمان آکنه روی بدن استفاده میشوند. فلز روی حاوی ویتامینها و مواد معدنی است و برخلاف سایر فلزات ، دارای خاصیت آنتی اکسیدانی است که از پیری زودرس پوست و مفاصل بدن محافظت میکند.
عملیات شیمیایی روی در گیاهان
روی یکی از کم مصرف ترین مواد برای گیاهان و درختان است. در اسیدآمینه تریپتوفان که پیش ماده سنتز اکسین است شرکت میکند و با کمک مواد مصرفی مانند فسفر و ازت در تشکیل اولین سلولهای گیاهی شرکت میکند. روی از طریق تبادلات در کلوئیدهای هوموس و خاک رس در خاک یافت میشود. با افزایشpH و قلیایی خاک ، جذب روی افزایش مییابد و مقدار و حجم روی در محلول خاک کاهش مییابد و شعاع یونی روی شبیه به آهن و منیزیم خواهد بود و این یونها را جایگزین میکند. حدی. روی نیز به طور جدی جذب میشود ، یونهای مس به شدت از جذب روی جلوگیری میکنند و فسفر به میزان قابل توجهی جذب این عنصر را کاهش میدهد. توانایی خاک در جذب روی به آبشویی ریشه یا تجزیه مواد آلی بستگی دارد.
سولفات رویو پروتئین سازی در گیاهان
یکی از مهمترین کارکردهای کود دانه سولفات رویدر گیاهان و درختان ، تهیه پروتئین است ، بنابراین میتوان گفت کمبود روی باعث کاهش میزان پروتئین و افزایش مقدار آمیدهای آزاد و اسیدهای آمینه میشود. روی همچنین نقش مهمیدر تولید اکسین ، آنزیمهای مسئول تولید نشاسته ، فتوسنتز ، متابولیسم نیتروژن (فعال سازی ردوکتاز) ، آنزیمهای انتقال دهنده فسفات (هگزوکیناز) و همچنین در تولید تریپتوفان و هورمون رشد (اسید استیک ایندول) دارد. دارد. در حضور اسید استیک ایندول ، کلروفیل بیشتری ساخته میشود ، پیری به تاخیر میافتد و در نهایت فتوسنتز افزایش مییابد.
سولفات رویدر خاکهای قلیایی
عنصر روی در خاک بیشتر به صورت ترکیبات و مشتقات محلول اکسید هیدروژن یا کربنات روی بسیار کمیوجود دارد که بیشتر آنها برای گیاهان غیر قابل استفاده خواهد بود. روی برای گیاهان و درختان در بیشتر خاکهای کشور کمتر از دو میلی گرم در هر کیلوگرم تخمین زده میشود ، بنابراین گیاهان و درختان نمیتوانند ریز مغذیها و عناصر مورد نیاز را جذب کنند و یا به دلیل رسوب و رسوب جذب شوند. استفاده از این عنصر در رگها امکان پذیر نخواهد بود. شباهت الکترونیکی یونهای کادمیوم به یونهای روی باعث میشود تا عنصر کادمیوم عنصر روی را در ریشههای گیاه جایگزین کند ، بنابراین در خاکهایی که پتانسیل استفاده از روی بسیار کم است ، جذب کادمیوم توسط ریشههای گیاهی افزایش مییابد.
حلالیت روی بسیار وابسته بهpH خاک و وضعیت اسیدی و قلیایی آن است. وجود کربنات کلسیم به دلیل داشتنpH بالا و قلیایی ، میزان دسترسی روی را کاهش میدهد و همچنین با ایجاد کربنات روی ، دسترسی به روی را کاهش میدهد. بیش از حد فسفر موجود در خاک همچنین میتواند باعث کمبود و کمبود روی شود. وجود بیش از مقدار مورد نیاز مس نیز باعث کاهش در دسترس بودن روی میشود زیرا جذب هر دو کاتیون از طریق همین مکانیسم انجام میشود. بیشتر عنصر روی در ساختمان شبکه خاک و خاک وجود دارد و میتوان گفت از نظر گیاهان و درختان غیرقابل دسترسی است. روی در محلول خاک به عنوان یونی یا پیچیده موجود است و میتواند در عناصر تبادل مواد معدنی رس و مواد آلی نیز جذب شود. روی نیز میتواند به عنوان کاتیونهای دو ظرفیتی ، روی هیدروکسید یا کلرید یافت شود.