پلاسمای سردو کیفیت بهتر محصولات کشاورزی
با در نظر گرفتن رشد جمعیت دنیا و ضرورت تولید غذا وجود راههای جدید برای صنایع غذایی و کشاورزی را دارای اهمیت کرده است. در بیشتر کشورها و شهرها برای استفاده از پلاسمای سرددر صنعت غذایی، کشاورزی سرمایه گذاری کرده و از تاثیرات آن بر زندگی امروزه استفاده میکنند. پلاسما با فیریز کردن میکروارگانیسمها، تغییر ویژگیهای سطحی مواد و ایجاد تغییرات اساسی باعث شده تا دیگر شرکتهای فعال این بخش به استفاده از پلاسما در صنعت غذا روی بیاورند.

چگونگی تولید پلاسمای سرد
استفاده و ذخیره کردن مواد غذایی سالم بدون وجود میکروارگانیسمها و حفظ مواد مغذی یکی از اصلی ترین اصول در حفظ سلامتی جامعه است. استفاده از میوهها و سبزیجات به صورت خام به منظور وجود حداکثری مواد مغذی از یک طرف و استفاده از روشهای جدید و پیشرفته برای بیشتر شدن موقعیت اقتصادی مخصوصا در ایران که مشکلات زیادی در تامین منابع آبی دارد مواجه است و اهمیتی بسیاری دارد.
وجود فرآیندهای گرمایی که برای تولید محصولات غذایی استفاده میشود علاوه بر غیر فعال کردن بعضی از عاملهای بیماری زا و میکروبی، اثرات بدی بر روی رنگ، طعم و ارزش مواد غذایی میگذارد که برای حفاظت از کیفیت بهتر مواد غذایی در مرحله تولید، استفاده از تکنولوژیهای غیر حرارتی مانند پلاسمای سرددر تولید و فرآوری مواد غذایی روبه افزایش است.
از دیگر خصوصیات کاربردی پلاسمای سرددر بخش کشاورزی و تولید مواد غذایی میتوان به فیریز کردن میکرو ارگانیسمها و عوامل بیماری زا ، تاثیر گذاری زیاد در مدت طولانی و استفاده آسان و کم شدن زمان تولید ، استفاده نشدن از مواد شیمیایی و وجود توانایی استفاده در فشار اتمسفر یا خلاء از دیگر کاربردهای این تکنولوژی است.
آزمایشهای انجام شده بر روی نمونههای گیاهی که با آب پلاسما رشد پیدا کرده اند نشان داد که نیتروژن و اکسیژن تولید شده درآب سبب بالا رفتن سرعت رشد, بهتر شدن کیفیت و بازدهی گیاهان, کم شدن مصرف آب میشود توسعه این فناوری پلاسما در بخش کشاورزی به سرمایه گذاریهای لازم از طرف دولت و تلاش بیشتر محققان را میطلبد.
منبع:
پلاسمای سردو کاربردهای آن در کشاورزی